• 0352 235 4466
  • 0530 291 5418
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ben Tedavisi

Benlerin kontrolü, takibi ve ben aldırma işlemi...

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Ben Tedavisi, KayseriBenler neden önemlidir?

Benlerin bir fonksiyonu yoktur, ancak önemlidirler. Zira bazen malign melanom adı verilen öldürücü bir cilt kanserine yol açabilirler.

Daha seyrek olarak, Nörokütanöz melanozda, eksternal cilt beni çıkarıldıktan sonra bile melanom beyinde veya omurilikte görülebilir.

Benlerin kanser riski nedir?

Pek çok ben zararsızdır ama bazılarında melanom gelişme ihtimali daha yüksektir.

Bunlar daha büyük, daha koyu renkli benlerdir ve farklı renklerdedir. Eğer bir gün beniniz büyümeye, renginde koyulaşma ve yüzey dokusundaki değişiklikler, beninizin yanında küçük satellit bencikler, ağrı, kanama ve kaşıntı olması endişe vericidir.

Bu tür değişiklikler olduğunda ve 2 haftadan daha uzun süre devam ettiğinde tıbbi olarak değerlendirilmelidir. Ve en kısa sürede doktorunuza başvurmalısınız. 

Benleri aldırmak zararlı mıdır?

Halk arasında benlere bıçak değdiği zaman kötüye dönüşebilecekleri hakkında yanlış bir inanış vardır. Oysa tam tersi tehlike taşıyan benlerin cerrahi olarak çıkarılmaması durumunda yaşamı tehdit eden “Malign Melanom” isimli bir deri kanserine dönüşüm riskleri vardır.

Halk arasında başka bir inanışta ben cerrahi olarak alındıktan sonra kanserin azdığı inanışı ki çok yanlış bir durumdur.

Oysaki her gün binlerce ben Plastik Cerrahlar tarafından çıkarılmakta ve o insanlar kansere yakalanmamaktadır.

Benlerin takibi gerekli midir?

Doğuştan gelen benlerde daha fazla risk olmakla birlikte benlerin bazıları kanser riski taşıyabilir. Bu nedenle, tehlikeli benlerin takibi son derece önemlidir.

Doğuştan bulunan benler için en iyi tedavi nedir?

Operasyonun hedefi nevüsü yok etmek, kanser riskini azaltmak ve görünümü iyileştirerek mümkün olan en az yara izi ve faal deriyi elde etmektedir. 

Bir nevüse nasıl müdahale edileceği kararı kişinin yaşına, sağlık durumuna, nevüsün boyutuna, görünümüne, yerine ve benin büyüme geçmişine bağlıdır.
Her bir cerrahi müdahale bir iz bırakır. Pek çok nevüslü yetişkin birey için başarılı müdahale ancak "görüntüyü kurtarma" konusunda başarılı müdahalelerdir. Bunun anlamı eğer nevüslü kişi müdahaleden sonra halkın arasına karıştığında kimse ona bakmıyorsa müdahale başarılı olmuş demektir. 

Et benleri ve tedavisi

Bu kadar yaygın olan bu lezyonlar genelikle insanları görünüm açısından rahatsız ederler. Ayrıca giysilere sürtünmenin verdiği rahatsızlık, çocukların ve evcil hayvanların ilgisini çekmesi gibi durumlar bu lezyonları aldırma nedenlerinin başlıcalarıdır.

Tedavi yöntemleri aşağıda verilmiştir.

  • Lazer ile eksizyon (saplı et benlerde)
  • Kriyoterapi (dondurma)
  • Cerrahi olarak çıkartma (daha büyük, kökü deriye daha geniş bağlı ise)

Yaşlılık lekeleri ve tedavisi

Yaşlılık lekesi çillerle karışan bir deri renk bozukluğu hastalığıdır. Her yaşta görülebilir. Yaşlılık lekesi çilden daha koyu renkli ve büyüktür. Yaz kış deride kalır. Yaz aylarında rengi koyulaşır.

Yaşlılık lekesi’ nin çeşitleri vardır. An sık görülen solar türü’ dur. Karaciğer leke si olarak da bilinir. Özellikle açık tenli kişilerde güneşe maruz kalan deri alanlarında görülür. El sırtı, yüz, omuz, sırt ve göğüs ön yüzde ortaya çıkar. Değişik boyutlarda net sınırlı kahverengi leke’ ler şeklindedirler. El sırtında ortaya çıkanlar yaşlılık lekeleri olarak adlandırılır.

Özellikle akut güneş yanıklarından sonra, sırt, omuz ve gövdede derinin soyulmasını takiben lentigolar yaygın bir şekilde deride belirebilir. Yaşlılık lekeleri kansere dönüşmez. Tedavileri estetik amaçlarla yapılır.



İletişim

ico-homeSimetri Estetik | Merkez
Alpaslan Mah.
Şht. Ütgm. Mustafa Şimşek Bulv.
Başyazıcıoğlu Apt. 105/A
Melikgazi / KAYSERİ
Telefon:
0530 291 54 18
0533 163 84 10
0352 235 44 66
E-Posta:
info@simetriestetik.com.tr

ico-homeSimetri : Dünyam Hastanesi
Telefon
0352 207 77 20

facebook
instagram

odeme kolayliklari3